Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában bővelkedett a vendégszereplőktől, de kik voltak ők?

Cameókból bővelkedett a Doctor Strange folytatása.

A Doktor Strange az őrület multiverzumában csütörtöktől már a mozikban, és ahogy az várható volt, bővelkedett cameo-jelenetektől. A szivárogtatások és pletykák után őszintén szólva egyiken sem lepődtünk meg, benne volt a pakliban, hogy visszatérő karaktereket feltűnnek majd a filmben, miközben a Marvel Moziverzum nyitva hagyta a kaput a karakterek előtt, hogy a jövőben akár újra eljátsszák majd a szerepet a 616-os Földön például.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

Már a Doctor Strange az őrület multiverzumában című film előzetese is erős utalást tett rá, hogy a 20th Century Fox érában készül X-Men-filmek után esetleg visszatér Sir Patrick Stewart mint X professzor. Korábban a legendás színész sem tudta visszafogni magát, amikor a pletykákról faggatták, ugyanakkor nem erősített meg semmit, de nem is cáfolta a híreket. Valószínűleg köztetek is vannak sokan, akik már látták a filmet, szóval igen, Xavier szerepet kapott a filmben. A professzort zöld öltönyben láttuk, valamint a képregényekből ismert sárga, lebegő kerekesszékben úgy nézett ki, mintha egyenesen az X-Men: The Animated Series című regényből rángatták volna ki. Az igazság persze az, hogy ez a Charles Xavier a Föld-838-ról származik, az Illuminátusok otthonából.

Csakúgy mint sokan mások, X professzor sem menekült meg a Skarlát Boszorkány kezeitől, szörnyű halált halt az X-Menek vezetője, de a színész jövője még rejtély az MCU-ban. Stewart boldog és hálás volt 5 évvel ezelőtt, hogy visszatérhetett még egyszer, amivel kapcsolatban a következő mondta az Entertainment Weekly lapnak még 2017-ben a Logan – Farkas bemutatója alkalmából.

Az utolsó [film], amit Hugh Jackmannel csináltunk, amikor mindketten nagyon-nagyon más emberek voltunk, mint a korábbi X-Men-filmekben megismert karakterek. Úgy gondoltam, hogy [a Logan] nagyon hatásosan leplezte le az én karakteremről és Hugh karakteréről.

De a képregények világa sokkal nagyobb, mint amilyennek valaha is képzeltem.Sir Patrick Stewart

Meglepő módon Stewart nem úgy tekint erre, mint az utolsó alkalomra, amikor Charles-t játssza, és egyértelműen úgy érzi, hogy az ajtó még mindig nyitva áll az X-Men vezetőjének egy másik variánsa előtt. “Lehetséges és valószínű, hogy még több [megjelenés] is lesz. Nem számítok arra, hogy valaha is Jean-Luc Picard leszek, de van lehetőség talán Xavier professzor újbóli megjelenésére”.

Minden attól függ, hogy mit tervez a Marvel Studios az X-Menekkel. Ha a Multiverzum fontos szerepet játszik a folytatásban, akkor egy variánsként visszatérhet Stewart. Bármi megtörténhet. Ha azonban más terve van a stúdiónak, tegyük fel, hogy a karaktereket új szerepekben mutatják be, akkor lehet, hogy okosabb döntés lenne egy fiatalabb színészt választani a mutánsok csapatának élére.

A filmben további vendégszereplők például Lashana Lynch mint Marvel Kapitány. A Föld-838-on Marvel Kapitány nem más, mint Maria Rambeau. Lashana Lynch Maria szerepében tér vissza, és rendelkezik mindazokkal a kozmikus képességekkel, amelyeket Brie Larson karakterétől már láthattunk. Maria erejének eredetét nem ismerjük, de feltételezzük, hogy hasonlóan ahhoz, ahogyan Carol is szertett a sajátjára a 2019-es Marvel Kapitány című filmben.

Reed Richards a Fantasztikus Négyes vezetője és az univerzum egyik legintelligensebb embere. John Krasinski bújik Mr. Fantastic szerepébe, és az ő alakításában debütál a karakter az MCU-ban. A Fantasztikus Négyes legutóbb a 2015-ös Fantasztikus Négyes című filmben volt látható. Reed megemlíti feleségét, Sue Stormot, a Láthatatlan Nőt, valamint gyermekeit, Franklin és Valeria Richardsot is. A Marvel Studios bejelentette a Fantasztikus Négyes új filmjét, ami éppen a napokban vesztette el John Watts rendezőjét. Krasinski nagy népszerűségnek örvend a rajongók körében, többen őt szeretnék az új filmben is látni. Egyébként ott volt a 2010-ben Amerika kapitány szerepére a meghallgatáson is, amit végül Chris Evans kapott.

Blackagar Boltagon az embertelenek, a Föld holdján élő emberek egy fejlett csoportjának az uralkodója. A király az MCU-ban először az Inhumans című rövid életű sorozatban tűnt fel. A kritikusok által sárba tiport sorozat eredetileg egy egészestés film lett volna, de az ABC egy televíziós sorozattá dolgozta át A S.H.I.E.L.D. ügynökei mellett. Anson Mount színész visszatér Black Bolt szerepébe, és ugyanolyan sztoikus, mint mindig. Black Bolt szavai halálosak, ezért gyakran hallgat. Az Inhumans sorozat egyik hírhedt pillanata, amikor Black Bolt a “Nem” szó kimondásával megöli a szüleit. A karakter visszatérése újfent azt igazolja, hogy a Marvel Studios nem szégyenkezik a múlt előtt, a jót és a rosszat egyaránt elismeri.

Carter kapitánnyal először a Disney+ What If…? című sorozatában találkozunk. Ebben az idősíkban Peggy Carter megkapja a szuperkatona szérumot, és az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című film eseményéhez hasonlóan Carter kapitány néven hőssé válik. A Doctor Strange 2. részében Carter kapitány először jelenik meg élőszereplős formában, és Hayley Atwell játssza újra Peggy szerepét. Azt nehéz megmondani, hogy Carter kapitánynak a filmes változata azonos-e az animációs sorozatéval.

Charlize Theron a stáblista közepén jelenik meg Clea, a Sötét Dimenzió uralkodója szerepében. Clea MCU-s értelmezéséről semmit sem tudunk. Clea Orini herceg és Umar (Dormmamu nővére) lánya. Ő a Sötét Dimenzió jogos uralkodója és egy mérhetetlenül hatalmas lény. Doctor Strange és Clea kapcsolata valami olyasmi, amire mindenki kíváncsi lenne a harmadik részben.

Bruce Campbell és a rendező Sam Raimi jó barátok. Kettejük kapcsolata az 1980-as években készült Evil Dead-filmekig nyúlik vissza. Raimi legtöbb projektjében cameo szerepben tűnt fel Campbell, de a legemlékezetesebb, hogy Campbell az összes Pókember-filmben feltűnt különböző karakterek szerepében, és megtudtuk, hogy a törölt Pókember 4-ben Campbell Mysterio álruháját is magára öltötte volna. A legújabb szerepe a Pizza Poppa, aki egy eredeti karakter a filmben. A karakterrel akkor találkozunk először, amikor Strange és America Chavez a Föld-838-on élelmet keresnek. Chavez tévedésből elvesz egy tányér pizzát fizetés nélkül. Strange egy időhurokba helyezi őt, ahol folyamatosan ütlegeli magát, és nem látjuk többé egészen a záró, utólagos jelenetig.

Ross Marquandnak különleges kapcsolata van a Marvel Studios-szal. Ő játszotta ugyanis a Vörös Koponyát a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték című két részben; továbbá ő adta Ultron hangját a What… If? című sorozatban, valamint a VR-játékban, az Avengers: Damage Control és természetesen a The Walking Dead. Amikor Mordo elfogja Strange-et és Chavez-t, a kettőt Ultron Sentries őrzi, akinek a hangját nem más, mint Ross Marquand adja.

A film elején Christine Palmer esküvőjét láthatjuk, és miközben feleségül veszik, Michael Waldron feltűnik egy pillanatra, tanút játszik, aki egyébként a film írója.

Total
36
Shares
Previous Article
Doctor Strange az őrület multiverzumában

Mit jelent a Doctor Strange az őrület multiverzumában stáblista utáni jelenete a folytatásra nézve?

Next Article
A galaxis őrzői

Befejeződött A galaxis őrzői vol. 3. forgatása; Jennifer Holland csatlakozott az S-fejekhez

Related Posts