A texasi láncfűrészes mészárlás

Bőrpofa visszatért A texasi láncfűrészes mészárlás előzetesében, és könyörtelenebb, mint valaha

Mégis hogy maradt még életben ez a szörnyeteg?

Visszatért, és véresebb, mint valaha. A Netflix közzétette A texasi láncfűrészes mészárlás folytatásának első teljes előzetesét, amiben Bőrpofa visszatért az álmos, vidéki Texasba, hogy egymás után mészárolja le a gyanútlan áldozatait a kisvárosban. Még majdnem ötven évvel azután is, hogy az eredeti filmben egy tinédzserek egy csoportját terrorban tartották, a Sawyer család – vagy legalábbis egyikük – valahogy életben maradt, és most bússzúra szomjazik.

Bár ez a film Tobe Hooper 70-es évekbeli klasszikusának közvetlen folytatása lesz, és az eddig látottak alapján nagyon hasonló történetet mutat be, hiszen egy csapat tinédzser betéved egy elhagyatottnak tűnik kisvárosba, és legnagyobb bánatukra akkor szembesülnek az igazsággal, hogy Bőrpofa nagyon is él. A Sikoly után a Netflix folytatása is megtanulta a Halloween 2018-as ötletét, hogyan kell egy klasszikus filmhez úgy folytatást készíteni, hogy közben megágyaznak új szereplőknek, mert míg Sally Hardesty (akit ezúttal Olwen Fouéré alakít) visszatér, egy csapat új karakterrel ismerkedhetünk meg.

Ahogy az várható volt, Bőrpofa sokkal öregebbnek tűnik – vagyis inkább az arc, amit visel. De még mindig annyira félelmetes, mint valaha. A karaktert ezúttal Mark Burnham játssza, aki a néhai Gunnar Hansen helyére lépett. A főszereplők már a maszkot látva összesz**ják magukat, de természetesen a védjegyévé vált láncfűrész sem hiányozhat a filmből, és az elengedhetetlen vér.

Vaksötét és a Gonosz halott című filmeken is dolgozó Fede Álvarez producer szerint ez az új filmre úgy tekinteni, mint Tobe Hooper eredeti filmjének folytatására, de a 2018-as Halloween című filmmel ellentétben nem feltétlenül hagyja figyelmen kívül a többi alkotás eseményeit, amiket láttunk az elmúlt években.

Amikor azt mondom, hogy ‘közvetlen folytatás’, nem mondanám, hogy mindent figyelmen kívül hagy. Amikor a filmek egy tesznek, néha egy kicsit tiszteletlenül viselkedik az összes többi filmmel szemben. Néhányan imádják a Texasi láncfűrész 2. részét. Én sok mindent szeretek abban a filmben – annyira őrült és korabeli. De a többi egy nagy káosz a kánon szempontjából. Szerintem rajtad múlik, hogy mikor és hogyan történnek a többi film eseményei.Fede Álvarez

A 2019-ben bejelentett projekt körül nem minden ment zökkenőmentesen. A forgatókönyvet Chris Thomas Devlin jegyezte, a rendezői székbe pedig egy testvérpár foglalt helyet, Andy és Ryan Tohill, de a baj akkor kezdődött, amikor alig egy hét után kirúgták őket. A döntést azzal magyarázták, hogy “rosszul dolgoztak”, helyükre a zöldfülő David Blue Garcia került, akivel filmre vették a folytatást.

A texasi láncfűrészes mészárlás február 18-án kerül bemutatásra a Netflixen.

Total
9
Shares
Previous Article
Halo

A Halo akciódús nagy előzetese vezeti fel az intergalaktikus háborút, amiben még Cortana is megmutatta magát

Next Article
The Batman

Matt Reeves egy háromperces részletet osztott meg a Batman c. filmből

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!