Doctor Strange az őrület multiverzumában

Mit jelent a Doctor Strange az őrület multiverzumában stáblista utáni jelenete a folytatásra nézve?

Rengeteg kérdés maradt bennünk a film után.

A Doctor Strange az őrület multiverzumában című film a rengeteg váratlan és merész fordulat mellett érdekes befejezést tartogatott több karakter számára is, köztük például a címszereplő számára is. De hogy mindez mit jelent, és mit tartogat a folytatásra nézve, erre próbálunk majd választ kapni a cikk hátralévő részében.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

A Doctor Strange az őrület multiverzumában cselekménye világossá tette Stephen Strange számára, hogy a sötét mágia mekkora veszélyt is jelent. Amellett, hogy főhősünk szemtanúja lesz a Skarlát Boszorkány sötét szándékának, megismerkedik két variánsával a párhuzamos valóságokból, illetve univerzumok pusztulásának is szemtanúja lesz (ami akkor történik, amikor két különböző valóság “ütközik” egymással a Multiverzumban, s csak az egyik éli túl).

Az egyik veszéllyel akkor találkozott Strange, amikor a halálra ítélt valóságban rekedt egykori Legfőbb Varázslónak nem marad más választása, minthogy a sötétmágia segítségével megszállja a Védelmező Strange holtestét az MCU-ban, ezzel pedig Strange-nek sikerül megmentenie America Chavez-t Wandától. A varázslat jól sikerült, Miss America megmenekült, és Wanda is belátta hibáit, s próbálta helyrehozni, hogy elpusztítja a szentélyt, ami veszélybe sodorta a világokat. Egy nyitott kérdés maradt azonban, hogy Wanda túlélte-e?

A Kamar-Tajban talál otthonra America Chavez, és beáll a varázslók sorába, míg Strange visszatér a Sanctum Sanctorumba, New Yorkba. A sötét mágiával erőszeretettel használó hősre látszólag nincs túl nagy hatással a történtek, egészen addig, amíg az utcán egy furcsaság történik vele: homlokán megjelenik egy harmadik szem. Talán a Sinister Strange-t láttuk itt. Ez lehet a vég kezdete Strange számára, főleg, hogy az első stáblistás jelenetben Clea segítséget kér a varázslótól, és közösen térnek vissza a Sötét Dimenzióba. Ekkor jelenik meg Strange harmadik szeme, ami arra utal, hogy sötétebb oldalát is megismerhetjük majd a Titkok tanok mesterének.

Amennyiben zöld utat kap a Doctor Strange 3. része, akkor a filmben Clea fontos szerepet kap, és még azon sem lepődnénk meg, ha Dormammu visszatérne. Ami pedig magát a címszereplőt illeti, talán a sötét mágia hatására a sötétebb oldalát is megismerjük majd, ahonnan már nem lesz visszaút a Bosszúálló előtt. A Multiverzum is kérdéseket vet fel, hogy mire készül a stúdió, esetleg a Titkos Háborúk című filmet készíti elő, amiben több valóság csap össze?

Doctor Strange az őrület multiverzumában
Total
1
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

Kevin Feige arról beszélt, hogy a Pókember: Nincs hazaút szivárogtatásai milyen hatással voltak

Next Article
Doctor Strange az őrület multiverzumában

A Doctor Strange az őrület multiverzumában bővelkedett a vendégszereplőktől, de kik voltak ők?

Related Posts